צריכים ייצוג משפטי? השאר את הפרטים ואני אדאג להוציא את האמת

פירוק שיתוף בדירה

פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה

אחד מהנושאים המורכבים ביותר לטיפול מבחינה משפטית הוא תחום הירושות והצוואות, אשר במקרים רבים יוצר מתח רב בין כל המעורבים בדבר – ויכול להביא לסכסוכים משפחתיים חמורים ביותר. במקרים כאלה, בהם בני המשפחה לא יכולים להגיע להסכמות על המשך ההתנהלות עם הדירה שהתקבלה בירושה, אתם יכולים לפנות לתהליך משפטי. מטרתו של תהליך זה היא לבצע פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה. לא משנה כמה יורשים יש לנכס אתם, בליווי עורך דין תוכלו להגיש את הבקשה באופן עצמאי ובית המשפט יתייחס אליה בדיוק באותה הרצינות הנדרשת, עד למציאת פתרון הולם מבחינתם של כל הצדדים. למידע נוסף, צרו קשר עם עורך דין רענן גל

כיצד מתבצע פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה?

החוק הישראלי רואה מצב של שותפות בדירה כמצב זמני בעל תאריך תפוגה ברור מראש. לכן, גם אם אין הסכמה בין כל היורשים אשר מחזיקים בנכס, ורק חלק מהם רוצים להתחיל בתהליך פירוק, עדיין ניתן להגיש בקשה להתחיל תהליך פירוק שותפים בדירה שהתקבלה בירושה. בית המשפט דן בבקשה, ויוצר חלוקה שוויונית של כל הנכסים בירושה. במידה ויש לכם כמה נכסים בירושה, באיזה משפט לבצע חלוקה פיזית של כל הנכסים הקיימים, למשל דירה לכל ילד, כך שהנכסים ישמרו במשפחה בצורה הוגנת. אם מדובר רק בדירה אחת בית המשפט ידרוש למכור את הדירה, ולחלק את סכום הכסף שיתקבל בצורה הוגנת בין כל היורשים החוקיים.

אין שום סיבה להגיע למצב בו אתם מסכסכים עם בני המשפחה היקרה שלכם רק בגלל הנכס המשפחתי. על ידי פירוק נכסים, אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ולהביא אתכם כמשפחה למערכת יחסים מאוזנת.

לא חייבים לשמור על הדירה שקיבלתם הירושה

את הבית שקיבלתם בירושה מההורים אתם מעריכים מאוד, אוהבים ואפילו קשורים אליו ברמה הרגשית ולא רוצים לשחרר אותו. זהו תהליך קשה, בו עליכם לשחרר את הבית בו גדלתם לאורך שנים רבות. אך לעיתים מומלץ לבצע פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה רק בשביל לשמור על מערכת יחסים תקינה עם האחים וקרובי המשפחה האחרים. בכדי לנהל את הליך הפירוק בצורה רגישה אך מקצועית ברמה המשפטית, אתם חייבים לפנות לעורך דין בעל היכרות עמוקה עם דרישות החוק; עו"ד אשר יכול לתת לכם מענה מקיף ומקצועי לאורך כל שלב בדרך, ולהביא אתכם לתוצאות הרצויות מבחינת כל המעורבים בדבר. רק כך אתם תוכלו לפרק את השותפות מבלי לפגוע במשפחה.

פירוק שיתוף בבית משותף

במקרים רבים, אחזקת נכסים על ידי בעלים מרובים עלולה בסופו של יום להביא למצב בו בעלי הנכסים מסתכסכים זה עם זה, והם מעוניינים להביא באופן מידי לפירוק השותפות. כאשר מגיעים למבוי סתום בין כל השותפים בנכס, נערך בירור על מנת להבין מה היא המהות של הבעלות שלכם. במקרים רבים מתגלה כי מדובר על בעלות קרקע משותפת ולאו דווקא הבעלות על בניין. על מנת לבצע פירוק שיתוף בבית משותף, אתם יכולים לפעול בכמה דרכים משפטיות שיניבו בסופו של דבר תוצאה זהה – כל אחד מן השותפים בבניין יקבל לידיו חלק שווה, פיזית או כספית של הנכס הקיים. בכדי להביא לפירוק מוצלח של הנכס, צרו קשר עם עורך דין רענן גל.

מתי צריך להתחיל בתהליך פירוק שיתוף בבית משותף?

כאשר קבוצה של אנשים רוחשת שטח אדמה ומעוניינת להתחיל לבנות בו למטרה מסוימת, הם נחשבים שותפים לבעלות על הנכס. תהליך הבנייה שאורך זמן רב יכול להקשות על חלק מהם אשר אינם יכולים להשקיע משאבים כספיים נוספים בנכס. בשלב זה יתכן והם ירצו לפרק את השותפות על מנת למשוך את כספם בחזרה. במקרה כזה יש לכם עילה להתחיל בתהליך פירוק שיתוף בבית משותף. דוגמא נוספת לפירוק שיתוף הינו כאשר חלק מן הבעלים של בניין משותף לא רוצים להשקיע במבנה משאבים נוספים, ומוכנים לפרק את השותפות. זאת, רק כדי לא לעשות שיפוצים במבנה ולהשקיע בו כספים רבים. בכל מקרה בית המשפט נמנע מליצור שותפות כפויה ורוצה להגדיר חלוקה שתהיה הוגנת; חלוקה ששומרת על זכות הבחירה של כל אחד מבעלי הנכס ועל ערכו של הנכס עצמו. לכן בית המשפט יפעל בזהירות ובעדינות על מנת להביא לכדי איזון בין כל הדרישות של השחקנים השונים.

עורך דין לתהליך פירוק שיתוף בבית משותף

מכל סיבה שלא תהיה, אתם יכולים להחליט להגיע למצב של פירוק שיתוף בבית משותף, גם מבלי שיש לכם את הסכמתם של כל אחד ואחת בין השותפים בפרויקט. בית המשפט הישראלי מכיר בעובדה שיש לכל אחת מן השותפים דרישות שונות וצרכים שונים, ולכן אין שום סיבה להחזיק את השותפים כבולים לנכס אם הם לא יכולים להמשיך ולתרום לו. כאשר אתם רוצים להגיע למצב כזה אתם חייבים להצטייד בשירותיו של עורך דין מקצועי בעל יכולת משפטית יוצאת מן הכלל אשר יביא אתכם למצב של פירוק מאוזן יחסית.

פירוק שיתוף בדירה לאחר גירושין

אחד מהחלומות הגדולים של כל זוג צעיר בישראל הוא היכולת לקנות בית ולהקים יש מאין מקום מיוחד למשפחה. אבל מה קורה ברגע שבו מערכת היחסים של בני הזוג מתדרדרת והם בוחרים, בלית ברירה, לפנות להליך גירושין? במרבית המקרים נאלצים בני הזוג לפנות לעזרתו של עורך דין על מנת לבצע את הליך פירוק שיתוף בדירה לאחר גירושין. עם סיומו של ההליך, הנכס מחולק באופן שוויוני בין בני הזוג ומאפשר להם להתחיל ברגל ימין את פרק ב'. אבל מה הוא בדיוק אותו התהליך והאם אפשר לבצע את החלוקה גם ללא התערבות משפטית? למידע נוסף, צרו קשר עם עורך דין רענן גל.

פירוק שיתוף בדירה לאחר גירושין – פועלים לטובת המשפחה

כאשר אתם בוחרים לפתוח בהליך גירושים, עליכם לחלק את כל הנכסים שלכם באופן שוויוני. אם ברשותכם רק בית מגורים אחד ויחיד, החוק מחייב אתכם לבצע תהליך פירוק שיתוף בדירה לאחר גירושין, כאשר תיאלצו למכור את הדירה ולהתחלק בכספי המכירה. לעומת זאת, אם ברשותכם כמה וכמה נכסים ניתן לחלק את הנכסים הפיזיים בין שני בני הזוג באופן שוויוני במקום למכור אותם.

בסופו של יום, כאשר אתם מבצעים את החלוקה בצורה הוגנת, אתם יכולים לספק לכל אחד מבני הזוג במערכת היחסים את ההזדמנות להתחיל את החיים שלאחר הגירושין ברגל ימין – וללא כל חובות כספיים. חשוב שתזכרו כי כמו בכול תהליך גירושין, יש לשמור על התנהגות הוגנת כלפי הצד השני. אין לכם שום אינטרס לפגוע בבני הזוג שלכם, מפני שהם אלו שמגדלים איתכם את הילדים בשוויוניות – והם ילוו אתכם לאורך כל החיים. גם בתהליך פירוק שיתוף בדירה זה, החוק מתייחס למערכת היחסים בין בני הזוג ולסיבות אשר בגללם פונים לבצע הליך זה.

תהליך משפטי שנעשה בתום לב

אם אחד מבני הזוג מגיש בקשת פירוק שיתוף בדירה לאחר הגירושין, ובית הדין מגלה שהבקשה נעשית על מנת לבצע מניפולציה או להפעיל לחץ על בן הזוג השני, יתכן מאוד שהבקשה לא תתקבל – ואתם תמצאו את עצמכם עומדים מול שופט שלא מסכים לאשר את הפירוק. התנהגות שאינה נעשית בתום לב בתהליכים כאלה היא התנהגות שעלולה לסכן את כל ההליך. לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הפירוק שיכול לבנות איתכם אסטרטגיה לפירוק נכון של הנכס המשותף – ולהביא את מערכת היחסים שלכם לסיומה ללא סיבוכים.

איתן – לקוח ממליץ אזרחי מקרקעין

העבירו בין המלצות

צריכים ייצוג משפטי? השאר את הפרטים ואני אדאג להוציא את האמת

קידום משרדי עורכי דין קידום משרדי עורכי דין